5/11/09

تنها حکم عادلانه تبرئه و آزادی فوری رکسانا صابری است

تنها حکم عادلانه تبرئه و آزادی فوری رکسانا صابری است
در تاریخ ٢٠ اردیبهشت دادگاه تجدید نظر خبرنگار امریکایی ایرانی تبار رکسانا صابری در شعبه ١٤ دادگاه تجدید نظر تهران برگزار شد. این دادگاه در پشت درهای بسته برگزار شد، اما بر خلاف دادگاه اول وکلای این خبرنگار ٣٢ ساله که به هشت سال زندان محکوم شده است، توانستند در دادگاه حضور یابند و از موکل خود دفاع کنند.
گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام می‌کند " سرعت عمل در برگزاری دادگاه تجدید نظر و حضور وکلای رکسانا صابری در این دادگاه نشانه های دلگرم کننده ای است. با این همه باید هوشیار بود، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ما را به تصمیماتی غیر منتظره عادت داده است. گزارشگران بدون مرز خواهان دادگاهی علنی و حضور شیرین عبادی وکیل برجسته ایرانی و رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و یا نمایندگان وی در این دادگاه شده بود. که این امر پذیرفته نشد.
" تنها حکم عادلانه تبرئه و آزادی فوری این خبرنگار است. رکسانا صابری در همین هفته باید به همراه نامزدش فیلمساز مشهور ایرانی بهمن قبادی برای معرفی فیلمی که در نوشتن سناریوی آن همکاری داشته است به کن سفر کند. "
دو وکیل رکسانا صابری صالح نیکبخت و عبدالصمد خرمشاهی که در دادگاه امروز شرکت داشته اند به گزارشگران بدون مرز اعلام کردند " خوشبین و از روند دادرسی امروز رضایت دارند." صالح نیکبخت طی دو ساعت از پرونده دفاع کرده است و با تکیه بر مدارک و اسناد بسیاری خواهان تبرئه موکل خود شده اند. وی به پرونده های روزنامه نگارانی که در گذشته به همین اتهام بازداشت و سپس تبرئه شده بودند استناد کرده است. " دادگاه غیر علنی بود اما به ما وقت کافی برای دفاع داده شد و اگر ادله ما از سوی قضات پذیرفته شود رکسانا صابری آزاد خواهد شد." عبدالصمد خرمشاهی نیز با اظهار "خوشبینی" اعلام کرد " که قانونا دادگاه ظرف مدت یک هفته باید حکم را اعلام کند."
چندین روزنامه نگاران ایرانی و یا " دوملیتی" در چند ساله اخیر با اتهام " جاسوسی بازداشت و محاکمه شده اند. مقامات مسئول ایران از اتهام " جاسوسی" سواستفاده می‌کنند. هم اکنون ایران با چهارده روزنامه نگار و وب‌نگار زندانی بزرگترین زندان روزنامه نگاران در خاورمیانه است.
يادآوری
رکسانا صابری ٣٢ ساله در امریکا متولد و بزرگ شده است, و از شش سال پیش در ایران به‌ تحقیق و تحصیل مشغول بود. وی با شبکه رادیویی ان پی آر و بخش جهان رادیو و تلویزیون بی بی سی تا ١٣٨٥ همکاری داشته است.
١٢ بهمن ماه ١٣٨٧ رکسانا صابر در تهران دستگیر شد.
١٠ اسفند ماه ١٣٨٧ بازداشت رکسانا صابری از سوی شبکه رادیویی ان پی آر از قول پدرش رضا صابری اعلام شد. پدر این روزنامه‌نگار گفته بود " دخترش در پی مکالمه کوتاهی در تاریخ ٢٢ بهمن بازداشت خود را به وی اعلام کرده است."
١١ اسفند ١٣٨٧حسن قشقاوی سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد که فعالیت رکسانا صابری در ایران " غیر قانونی" بوده است.
١٢ اسفند ١٣٨٧ علیرضا جمشیدی سخنگوی دستگاه قضایی ایران اعلام کرد " وی با قرار صادره از دادسرای انقلاب در بازداشت به سر می‌برد و اکنون در زندان اوين است.
٢٠ فروردین ١٣٨٨ حسن زارع دهنوی معاون امنیتی دادستان تهران اعلام کرد که «وی بدون مجوز خبرنگاری و تحت عنوان خبرنگار، فعالیت های جاسوسی انجام می‌داده است که مدارک در پرونده موجود است و وی نیز تمام اتهامات را پذیرفته است.»
٢٥ فروردین ١٣٨٨ علیرضا جمشیدی اعلام کرد که محاکمه رکسانا صابری در یکی از شعب دادگاه انقلاب آغاز و "اتهام" وی در کیفرخواست ارائه شده به دادگاه "جاسوسی به نفع اجانب" اعلام شده است.
٢٩ فروردین ١٣٨٨ اعلام شد که رکسانا صابری به هشت سال زندان محکوم شده است.
٣٠ فروردین ١٣٨٨ شیرین عبادی دفاع از رکسانا صابری را بر عهده گرفت. اما تحت فشار دستکاه قضایی خانواده صابری از تصمیم خود صرف نظر کرد.
اول اردیبهشت ماه ١٣٨٨ رکسانا صابری دست به اعتصاب غذا زد
٥ اردیبهشت ١٣٨٨ عبدالصمد خرمشاهی لایحه اعتراضی را به دادگاه تجدید نظر ارائه کرد.
٨ اردیبهشت ٤ تن از اعضای گزارشگران بدون مرز از جمله دبیر اول سازمان ژان فرانسوا ژولیار در حمایت از خواست خبرنگار زندانی رکسانا صابری اعتصاب غذا کردند.
١٣ اردیبهشت رکسانا صابری در اعتراض به تکذیب اعتصاب غذا از نوشیدن آب خوداری کرده است و برای چند ساعتی به درمانگاه زندان اوین انتقال یافت
١٤ اردیبهشت پیام شیرین عبادی وکیل مدافع حقوق بشر در حمایت از رکسانا صابری و روزنامه نگاران زندانی و اعتصاب گزارشگران بدون مرز.
١٣ اردیبهشت ادامه اعتصاب غذای گزارشگران بدون مرز در برابر مقر سازمان ملل متحد در نیویورک
١٤ اردیبهشت تقاضای تبدیل قرار بازداشت به وثیقه از سوی وکلا
١٥ اردیبهشت اعلام پایان اعتصاب غذای رکسانا صابری
٢٠ برگزاری اردیبهشت دادگاه تجدید نظر .

گزارشگران بدون مرز انجمن بين المللي دفاع از روزنامه نگاران زنداني و آزادی مطبوعات بر مبنای اصل ١٩ اعلاميه جهانی حقوق بشر است